x
Roos1835 | Juwelier Hartmann
Hartmann Juweliers, Zuidhaven 57, 4761 CS Zevenbergen. Tel 0168-324979 info@hartmann-juweliers.nl

Roos1835

 

De familie Rozendaal heeft dé naam in de sieradenwereld. Ontwerper Rien Rozendaal heeft dit wereldje op zijn kop gezet en wordt de grondlegger van de Hollandse sieradenstijl genoemd. Rien heeft ROOS 1835 in zijn bezit, dit op en top vrouwelijke sieradenmerk bestaat al 175 jaar.

In 1835 begon de eerste Rozendaal een atelier voor sieraden, waar vooral zilveren en gouden sieraden in traditionele stijl werden gemaakt. Rien houdt de eer van de familie hoog door sieraden in bi-color, geel- en witgoud te ontwerpen onder de naam Le Chic en is daarmee de voorloper van de moderne juwelenindustrie. U vindt ze terug in de Roos briljant collectie.
De collectie Roos 1835 is daarnaast uniek, doordat er gebruik gemaakt van het roos diamantslijpsel en is daarmee een echt Nederlands fenomeen.
Verschillende gouden sieraden komen voor in de ROOS -collecties, zoals ROOS-oorbellen, ROOS-ringen, ROOS-colliers, ROOS-armbanden en ROOS-hangers. ROOS 1835 combineert verschillende kleuren goud met diamant. Witgoud, geelgoud en roségoud worden gezet met een roos geslepen diamant.